Select Page

Graag nodigen we u uit voor Contrapunto’s eerste concertweekend waarin we de Cubaanse pianist Leonardo Reyna presenteren. Zijn debuutconcert in Amsterdam omvat werken van Albeniz, Villa-Lobos, Lecuona en Beethoven. De concerten vinden plaats op 7 oktober om 16:30 uur en op 8 oktober om 14:00 uur op Vondelstraat 134 te Amsterdam.

Leonardo Reyna is een van de meest veelbelovende pianisten uit Cuba en verhuisde onlangs van Berlijn naar Amsterdam. Zijn opmerkelijke levensverhaal, uitzonderlijke talenten en ervaringen zijn verweven in elke noot die hij speelt. Hij wordt internationaal geprezen om zijn buitengewone talent sinds zijn debuut in Chili op 12-jarige leeftijd, toen hij het Pianoconcert nr. 21 van Wolfgang Amadeus Mozart uitvoerde en de jongste prijswinnaar ooit werd in de “Claudio Arrau” International Piano Competition. Tien jaar later won Reyna de tweede prijs in het prestigieuze “Ignacio Cervantes” Internationaal Piano Concours in Havana. Hij ontving ook een prijs voor de beste interpretatie van Cubaanse muziek. Dit markeerde het begin van zijn optredens op internationaal niveau, aangezien hij solist werd bij belangrijke orkesten in Latijns-Amerika.
Geleid door het mentorschap van maestro Jorge Luis Prats, bracht zijn verlangen om in Europa te studeren hem naar Valencia. Later verkreeg Reyna een beurs aan het conservatorium ‘Reina Sofía’ in Madrid en besloot vanwege visumbeperkingen auditie te doen in Berlijn, waar hij zijn studies voortzette aan de Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’. Leonardo Reyna’s debuutrecital in het Steinway Haus leidde ertoe dat hij Berlijn koos als zijn artistieke thuis, ondanks kritiek en uitdagingen aan de academie vanwege zijn klassieke muziekachtergrond in Cuba. In de volgende 13 jaar verkende Leonardo Reyna vrijwel alle facetten van uitvoering en compositie, waarbij hij zijn improvisatietalenten tentoonstelde, wetende dat hij zijn carrière als internationaal concertpianist daardoor op een zijspoor zette. Desondanks concerteerde Reyna in belangrijke theaters en concertzalen, zoals het Konzerthaus Berlin, Philharmonie Berlin, Teatro Municipal de Santiago de Chile, Auditorium Amadeo Roldan in Havana, Mendelssohn Haus Leipzig, Steinway Haus Berlin en werd uitgenodigd voor festivals als het Aurora Festival Sweden, het International Festival of Young Pianists, en de Operadagen Rotterdam. Als solist trad hij op met gerenommeerde dirigenten van orkesten uit Cuba, Chili, de Verenigde Staten, Nederland en Duitsland, zoals Maestro Guido Lopez Gavilán en Sylvain Gasançon. Zijn recente verhuizing naar Nederland heeft nieuw leven geblazen in zijn muzikale reis.

De onderscheidende muzikale persoonlijkheid van Leonardo Reyna draait om zijn uitzonderlijke veelzijdigheid, wat hem tot een opvallende figuur maakt onder klassieke pianisten. Als hedendaagse pianist, componist en producent belichaamt Leonardo een dynamische fusie van traditionele klassieke training en innovatieve verkenning gebaseerd op zijn afrocubaanse roots. “Zijn interpretaties bezitten een uitstekende sonoriteit, een exquise gevoel voor ritme en dynamiek, en een diep expressief en poëtisch karakter“, zoals opgemerkt door muziekcriticus Daniel Noriega.

Contrapunto is een nieuw gevormd ondernemersinitiatief en brengt hoog getalenteerde artiesten in uitwisseling met nieuwe concepten van muziekuitvoering. Tijdens dit inaugurale concert ontmoeten artiesten, muziekliefhebbers en professionals uit de muziekindustrie elkaar, wat een spannende ervaring belooft.

Graag een reservering van het gewenste aantal tickets per e-mail naar judith@contrapunto.nl. Voor dit concert zal de entreeprijs gebaseerd zijn op een donatie, die u ter plaatse via een QR-code op het programma kunt doen.

We kijken ernaar uit u op 7 of 8 oktober te ontmoeten.

Team Contrapunto
Leonardo Reyna – Jasper Smink – Judith de Haas