Select Page
Ons verhaal

Op 7 en 8 oktober 2023 brachten we ons nieuwe initiatief tot leven en lieten we de eerste noten van Contrapunto in Amsterdam weerklinken. De naam Contrapunto onthult al onze passie en doel: het vormen van de verbinding tussen twee of meer onafhankelijke stemmen. Het idee voor Contrapunto ontstond uit de wens om een podium te creëren waar nieuwe vormen en perspectieven binnen de uitvoeringspraktijk en concertconcepten kunnen bloeien, en dit in samenwerking met diverse artistieke disciplines.

Contrapunto is een fris en gedurfd ondernemersinitiatief en brengt getalenteerde artiesten samen met nieuwe concepten van muziekuitvoering. Onze concertserie is een plek waar artiesten, muziekliefhebbers en professionals uit de muziekindustrie samenkomen om een harmonieus samenspel van klanken en ideeën te creëren.

Onze oprichters en initiatiefnemers zijn cultuurfanaat en ondernemer Jasper Smink, violiste en cultuurmanager Judith de Haas, en pianist Leonardo Reyna. Al snel sloot ook altvioliste en sound artist Mara Tieles Cutie zich bij ons artistiek team aan.

Bij Contrapunto koesteren we zowel het nieuwe als het oude. We nemen een stap terug in de tijd naar een periode waarin klassieke muziek en concerten een geïntegreerd onderdeel waren van het dagelijks leven. Onze concertserie biedt een moderne interpretatie van deze traditie, waarbij we de grenzen van muzikale expressie verkennen en de connectie tussen artiesten en publiek verdiepen.

Onze Evenementen

Bij Contrapunto draait alles om het creëren van betekenisvolle muzikale ervaringen. Onze concerten en evenementen zijn ontworpen om u mee te nemen op een reis door diverse muzikale landschappen. Of u nu een doorgewinterde muziekliefhebber bent, een nieuwkomer in de wereld van klassieke muziek of gewoon op zoek bent naar iets unieks, er is altijd een plek voor u bij Contrapunto.

Blijf op de hoogte van onze komende evenementen. Dat kan via onze website of we horen ook graag van u via email: judith@contrapunto.nl

Wij kijken ernaar uit u te verwelkomen bij Contrapunto!