Select Page

25 November 16:00: One-Womanshow - Gerbrich Meijer & Michel Xie

Dutch Classical Talent

Een recital als een ‘one-womanshow’? Dutch Classical Talent Award genomineerde klarinettiste Gerbrich Meijer durft het aan en speelt met de conventies van het klassieke recital.

 

De ‘one-woman show’ laat zien dat klassieke muziek niet een ver van je bed optreden is en dat we hedendaags meer overeenkomsten hebben met de muziekgeschiedenis en de kunstenaars dan we denken.

De klassieke verwachtingen van een recital worden verbreed. Beïnvloed en geïnspireerd door verschillende kunstvormen zal de voorstelling niet perse verlopen zoals de bezoeker had gedacht. Theater, beeld en interactie met het publiek maken de ‘One-woman show’ een energiek uurtje dat gevuld is met levensverhalen van de componisten.  

Via werken van onder andere, Jörg Widmann, Marie Samuelsson en Francis Poulenc zal de luisteraar niet alleen aanschouwen maar ook deelnemen en dichter bij de muzikant en componist komen te staan.  

Gerbrich Meijer (1997) is een veelbelovend musicus en maakte op 15-jarige leeftijd haar debuut in de kleine zaal van het Concertgebouw. Gerbrich werd in 2022 genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs en won de ‘Special Prize’ tijdens de Carl Nielsen International Competition 2022. 

‘Met haar open en aansprekende persoonlijkheid en warme toon windt ze iedereen om haar vinger. Haar inventieve programma staat helemaal in het teken van interactie en communicatie met het publiek. Je blijft nieuwsgierig naar wat komen gaat!’

Contrapunto is een nieuw gevormd ondernemersinitiatief en brengt veelbelovende en getalenteerde artiesten in uitwisseling met nieuwe concepten van muziekuitvoering. Tijdens dit concert ontmoeten artiesten, muziekliefhebbers en professionals uit de muziekindustrie elkaar, wat een spannende ervaring belooft.

Maximaal 50 personen – entree €29, inclusief een ontvangstdrankje.

We kijken ernaar uit u op 25 november om 16:00 te ontmoeten.

Team Contrapunto
Judith de Haas – Jasper Smink